meisje_met_ijsje

Nieuws

De koolstof-voetafdruk van softijs!

Heb je ooit nagedacht over de CO2-voetafdruk van je ijsje? Nee? Dat hebben wij wel! Op basis van bestaande externe studies, emissiefactoren en reƫle gegevens van onze machine-technologie hebben wij het CO2-verbruik van een softijsje berekend.

Een softijsje van ongeveer 70 gram verbruikt ongeveer 50% minder CO2 dan een ‘ijsje op een stokje’ van vergelijkbare grootte, een zogenaamd impulsijsje. Maar waarom is dat?
Softijs is relatief zo CO2-arm omdat het niet

  • hoeft te worden geproduceerd en bevroren te worden opgeslagen;
  • gekoeld vervoerd wordt van de opslagplaats naar de plaats van verkoop;
  • opgeslagen wordt bij het verkooppunt naast de gekoelde verkoopkist, eventueel opnieuw gekoeld, totdat het overgebracht wordt naar het uiteindelijke verkooppunt bij de klant;

maar wel

  • een aanzienlijk betere volumeverhouding heeft tijdens het vervoer;
  • een lager volume heeft voor herverpakking.

Wat betekent dit voor bedrijven die softijs aanbieden?

Bij een verkoopvolume van 50.000 kilogram softijs per jaar bespaart u 17,6 ton CO2 door voor softijs te kiezen, wat overeenkomt met 143.200 niet-gereden autokilometers. Dit komt overeen met 3,5 rondjes om de aarde.

Zet uw bedrijf zich in voor duurzaamheid? Controleer dan uw productassortiment op het gebied van ijsgenot! Wij nodigen u graag uit voor een virtuele of persoonlijke expeditie in de wereld van softijs op het hoofdkantoor van LUMEN (producent van de LUNA softijs- & shake-apparatuur) in Kulmbach/Duitsland. Ontdek de voordelen van onze technologie en hoe u met softijs in de horeca kunt bijdragen aan de bescherming van het milieu!

Trouwens, LUMEN zet zich al lang in voor duurzaamheid. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de recente overschakeling op “groene” electriciteit op het hoofdkantoor en in onze servicecentra. Of het feit dat Lumen al vele jaren geleden in een vroeg stadium is afgestapt van palmolie in het softijsmengsel.

 

Informatie over het plastic bekerassortiment van Dupon!

De plastic doorzichtige bekers van Dupon zijn gemaakt van RPET, dit houdt in gerecycled hoogwaardig, industrieel, afbreekbaar plastic. Het Cool Sensation assortiment heeft een plastic coating van 5% plastic. Beide soorten plastic bekers mogen in Nederland gewoon worden verkocht.

Zowel Dupon als de leverancier houden uiteraard nauwgezet in de gaten als er wettelijke veranderingen plaats gaan vinden.

 

SNACKBAR ‘T SPEULDJE IN ERMELO WEER BESTE VAN NEDERLAND

Voor het tweede jaar op rij is ’t Speuldje uit Ermelo verkozen tot beste cafetaria van ons land. Om deze erkenning te evenaren is ongekend en daarmee een grootse prestatie van Isabel en Eveline van den Broek samen met het complete team.

De Duponners zijn dan ook hartstikke trots dat wij met hen mogen samenwerken en feliciteren het Speuldjes-team met dit geweldige resultaat.

Voor informatie: www.snackbartspeuldje.nl