meisje_met_ijsje

Nieuws

De koolstof-voetafdruk van softijs!

Heb je ooit nagedacht over de CO2-voetafdruk van je ijsje? Nee? Dat hebben wij wel! Op basis van bestaande externe studies, emissiefactoren en reële gegevens van onze machine-technologie hebben wij het CO2-verbruik van een softijsje berekend.

Een softijsje van ongeveer 70 gram verbruikt ongeveer 50% minder CO2 dan een ‘ijsje op een stokje’ van vergelijkbare grootte, een zogenaamd impulsijsje. Maar waarom is dat?
Softijs is relatief zo CO2-arm omdat het niet

  • hoeft te worden geproduceerd en bevroren te worden opgeslagen;
  • gekoeld vervoerd wordt van de opslagplaats naar de plaats van verkoop;
  • opgeslagen wordt bij het verkooppunt naast de gekoelde verkoopkist, eventueel opnieuw gekoeld, totdat het overgebracht wordt naar het uiteindelijke verkooppunt bij de klant;

maar wel

  • een aanzienlijk betere volumeverhouding heeft tijdens het vervoer;
  • een lager volume heeft voor herverpakking.

Wat betekent dit voor bedrijven die softijs aanbieden?

Bij een verkoopvolume van 50.000 kilogram softijs per jaar bespaart u 17,6 ton CO2 door voor softijs te kiezen, wat overeenkomt met 143.200 niet-gereden autokilometers. Dit komt overeen met 3,5 rondjes om de aarde.

Zet uw bedrijf zich in voor duurzaamheid? Controleer dan uw productassortiment op het gebied van ijsgenot! Wij nodigen u graag uit voor een virtuele of persoonlijke expeditie in de wereld van softijs op het hoofdkantoor van LUMEN (producent van de LUNA softijs- & shake-apparatuur) in Kulmbach/Duitsland. Ontdek de voordelen van onze technologie en hoe u met softijs in de horeca kunt bijdragen aan de bescherming van het milieu!

Trouwens, LUMEN zet zich al lang in voor duurzaamheid. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de recente overschakeling op “groene” electriciteit op het hoofdkantoor en in onze servicecentra. Of het feit dat Lumen al vele jaren geleden in een vroeg stadium is afgestapt van palmolie in het softijsmengsel.

 

Online het nieuws op de voet volgen? Volg Dupon via de social media!