meisje_met_ijsje

Klant in beeld

Richard Jansen vertelde ons uitgebreid over de stichting Chocolate Lovers en haar activiteiten. Lees snel verder en laat u inspireren:

”Stichting Chocolate Lovers werd in 2013 opgericht door 10 vrienden die ieder voor zich een heftige periode van verlies, ziekte of overlijden achter de rug hadden. Deze vrienden wilden dit daarmee gepaard gaande verdriet ombuigen in kracht;

  • Het realiseren van mooie momenten voor gezinnen met langdurig zieke kinderen
  • Het doen van laatste wensvervullingen voor kinderen en jongeren
  • Het helpen aan extra levensvreugde voor de oudere, dementerende medemens

Afgelopen jaren hebben we meer dan 600 kinderen en ouderen een mooi moment mogen bezorgen, door middel van chocolade workshops, proeverijen, chocoladepresentjes etc. (zie tevens onze jaaroverzichten).

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een organisatie met bijna 50 vrijwilligers die zich dag in, dag uit, belangeloos inzetten om deze doelen te verwezenlijken. Daarbij hebben we drie unieke locaties:

  1. Chocolate Lovers chocolade atelier met chocoladewinkel: waar we al onze chocoladeproducten maken met daaraan gekoppeld een chocoladewinkel (in het oudste in tact zijnde winkeltje van Middelburg)
  2. Sjakies Chocolade Museum; een uniek museum waar we in 2019 meer dan 18.000 bezoekers hebben mogen ontvangen.
  3. Sjakies Zeeuwse Cadeauwinkel: een cadeauwinkel met alle producten van Zeeuwse bodem (geopend sinds April dit jaar)

De gehele opbrengst van onze winkels en het museum komt ten goede aan de stichting. In de toekomst zouden we graag een vakantievilla willen bouwen waar langdurig zieke kinderen met hun familie een zorgeloze vakantie kunnen beleven;
De Willie Wonka Villa.

Softijsjes en milkshakes gaan hard bij IJssalon De Brugwachter
IJsliefhebbers hebben er een adresje bij in Apeldoorn. En wat voor één. In het brugwachtershuisje aan de Deventerbrug is het toepasselijk geheten IJssalon De Brugwachter geopend. Wij gingen langs!

Eerder werd al eens een kerstdiner verorberd in het brugwachtershuisje bij de Deventerbrug, nu is het tijd voor ijs. Gisteren Hemelvaartsdag 21 mei opende IJssalon De Brugwachter in dit kleine huisje – en niet zonder succes.

“Het ging heel goed, we hadden continu aanloop”, zegt Tonny de Bont, één van de drie initiatiefnemers van de bijzondere ijssalon. De andere zijn René Prelle, eigenaar van nabij gelegen Café De Oude Haven, en diens zoon Fabien.

“Vooral de milkshakes gaan hard”, zegt Tonny, die ze in de smaken vanille, aardbei, chocola, banaan en karamel heeft en daarnaast softijs, Sundae’s en frisdranken verkoopt.

Corona
De reacties die ze hoorden waren louter positief. “Mensen vinden de plek heel leuk en buurtbewoners zijn vooral blij dat hier nu wat reuring is”, aldus Tonny. Natuurlijk hebben ze ook aan de richtlijnen van het RIVM gedacht. “Het is zo ingericht dat mensen aan de ene kant in de rij kunnen staan, op ruime afstand, en aan de andere kant weer kunnen weglopen.”

Mensen die met de auto een ijsje of milkshake willen afhalen, worden vriendelijk richting de parkeerplaats aan Kanaal Noord of de Baron Sloetkade gewezen. “Dat zullen we straks nog duidelijker aangeven met pijlen.”

Ijsje en wijntje
En straks, als het weer mag vanaf 1 juni, komt er een terras en mogen mensen ook gebruikmaken van de boot, op afstand uiteraard”, wijst Tonny op de boot die normaliter fungeert als terras voor Café De Oude Haven. “We hopen dan dat ons publiek mengt met dat van het café. Dat de kinderen genieten van een ijsje en de ouders van een wijntje.”

ijssalon de brugwachter

Hier komt straks een terras voor bij de ijssalon.IJssalon De Brugwachter is van woensdag tot en met zondag geopend van 13.00 uur “tot zonsondergang” en blijft in ieder geval tot 1 oktober.

Bron: In de buurt Apeldoorn 22 mei 2020