meisje_met_ijsje

Nieuws

Softijsjes en milkshakes gaan hard bij IJssalon De Brugwachter

IJsliefhebbers hebben er een adresje bij in Apeldoorn. En wat voor één. In het brugwachtershuisje aan de Deventerbrug is het toepasselijk geheten IJssalon De Brugwachter geopend. Wij gingen langs!

Eerder werd al eens een kerstdiner verorberd in het brugwachtershuisje bij de Deventerbrug, nu is het tijd voor ijs. Gisteren Hemelvaartsdag 21 mei opende IJssalon De Brugwachter in dit kleine huisje – en niet zonder succes.

“Het ging heel goed, we hadden continu aanloop”, zegt Tonny de Bont, één van de drie initiatiefnemers van de bijzondere ijssalon. De andere zijn René Prelle, eigenaar van nabij gelegen Café De Oude Haven, en diens zoon Fabien.

“Vooral de milkshakes gaan hard”, zegt Tonny, die ze in de smaken vanille, aardbei, chocola, banaan en karamel heeft en daarnaast softijs, Sundae’s en frisdranken verkoopt.

ijssalon de brugwachter

 

 

 

 

Corona

De reacties die ze hoorden waren louter positief. “Mensen vinden de plek heel leuk en buurtbewoners zijn vooral blij dat hier nu wat reuring is”, aldus Tonny. Natuurlijk hebben ze ook aan de richtlijnen van het RIVM gedacht. “Het is zo ingericht dat mensen aan de ene kant in de rij kunnen staan, op ruime afstand, en aan de andere kant weer kunnen weglopen.”

Mensen die met de auto een ijsje of milkshake willen afhalen, worden vriendelijk richting de parkeerplaats aan Kanaal Noord of de Baron Sloetkade gewezen. “Dat zullen we straks nog duidelijker aangeven met pijlen.”

IJsje en wijntje

En straks, als het weer mag vanaf 1 juni, komt er een terras en mogen mensen ook gebruikmaken van de boot, op afstand uiteraard”, wijst Tonny op de boot die normaliter fungeert als terras voor Café De Oude Haven. “We hopen dan dat ons publiek mengt met dat van het café. Dat de kinderen genieten van een ijsje en de ouders van een wijntje.”

ijssalon de brugwachter
Hier komt straks een terras voor bij de ijssalon.

IJssalon De Brugwachter is van woensdag tot en met zondag geopend van 13.00 uur “tot zonsondergang” en blijft in ieder geval tot 1 oktober.

 

 

 

Bron: In de buurt Apeldoorn 22 mei 2020

 

 

Mooi gebaar van TeamNL onderdeel van NOC*NSF in Nederlandse Ziekenhuizen

Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen is het doorgaan van de Spelen komende zomer hoogst onzeker. Tegelijkertijd kregen we mee dat veel artsen en verplegers op de ICs van ziekenhuizen last kregen van hittestuwing vanwege het niet kunnen zweten in de beschermende kleding. Daarom hebben we afgelopen weekend besloten om de slushmachines en koelvesten die eigenlijk voor de Spelen bedoeld waren per direct in te gaan zetten in Nederlandse ziekenhuizen. Zo worden de materialen toch nog nuttig ingezet en kunnen ziekenhuismedewerkers in hun break goed afkoelen om daarna weer koel verder te kunnen gaan. Ook hun werk is topsport! Dit gebaar wordt zonder uitzondering zeer gewaardeerd!!

Dr. K. (Koen) Levels/Thermofysioloog TeamNL

 

Bekijk hier de nieuwsberichten en blogs van Dupon.
Online het nieuws op de voet volgen? Volg Dupon via de social media!